Maximale Hypotheek Berekenen - Hoeveel kun je lenen?
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit

Bereken je maximale hypotheekWat kan ik aan hypotheek krijgen?

Hoeveel hypotheek je kunt krijgen hangt af van meerdere factoren. Natuurlijk is de hoogte van je inkomen belangrijk en of je eigen geld hebt dat je kunt inbrengen. Maar de bank kijkt ook of je nog andere leningen of financiële verplichtingen hebt. Bovenstaande tool berekent op basis van de gegevens die je invoert wat je maximaal kunt lenen. Hierin kijken we naar de rentes van alle geldverstrekkers, waaronder ING, Florius, Rabobank, zodat we altijd met de gunstigste rente rekenen.

 

Let op! De uitkomst van de tool is een schatting en kan ik werkelijkheid wat hoger of net wat lager uitvallen. Je kan dit zeker als richtlijn gebruiken om te oriënteren. Maar zodra je concrete plannen hebt adviseren wij altijd om bij ons langs te komen. Wij maken dan een berekening voor je, zodat je precies weet wat je kunt lenen en dus kunt bieden op de woning.

Wat worden mijn maandlasten?

Wat worden mijn maandlasten?

De hoogte van je hypotheekbedrag is belangrijk, maar de bijbehorende maandlasten zijn minstens zo belangrijk. Het is fijn dat je zometeen in je droomhuis woont, maar je wilt natuurlijk wel dat de maandelijkse kosten ook te dragen zijn. De precieze hoogte van de maandlasten hangt af van de hoogte van je hypotheek en de hypotheekvorm die je kiest.

Veelgestelde vragen over het berekenen van je maximale hypotheek

Je kunt maximaal 100% van de waarde van de woning lenen (106% als je kiest om de woning te verduurzamen), maar naast de kosten voor de woning zijn er ook nog bijkomende kosten zoals een notaris. Wij hebben al de bijkomende kosten voor het kopen van een huis op een rij gezet.

Ja, ook met een studieschuld kun je een hypotheek krijgen. Wel is het zo dat je maximaal hypotheekbedrag lager is dan wanneer je geen studieschuld zou hebben. Je betaalt maandelijks een bedrag om je studieschuld af te lossen. Dit bedrag kun je niet gebruiken om je hypotheek te betalen en daarom is het bedrag dat je kunt lenen wat lager. 

Contact met een adviseur

Ben je benieuwd naar wat jij maximaal kunt lenen en wil je graag dat één van onze adviseurs met je meekijkt? Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze klanten van ons vinden

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een van de reviews!

Wij vergelijken alle banken op rente en voorwaarden