Maandlasten Hypotheek Berekenen - Hoeveel ga je betalen?
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit

Maandlasten hypotheek berekenen

Ben jij op zoek naar een huis? Dan is het fijn om vooraf te weten wat jouw hypotheek gaat kosten per maand. Bereken hieronder direct je maandlasten.

 


Hypotheek kosten per maand

De uitkomst van bovenstaande tool geeft een indicatie van jouw bruto maandlasten. Wat je hypotheek precies per maand gaat kosten hangt af van de hoogte van het hypotheekbedrag, de rente en de hypotheekvorm. Hoe lang je de rente vastzet is ook van invloed op je maandlasten.

Bruto netto maandlasten hypotheek

Bij het berekenen van de maandlasten voor je hypotheek gaat het vaak over bruto en netto maandlasten. Maar wat is dat nu precies? Het bruto bedrag dat je in de tool ziet staan is het bedrag dat je maandelijks moet betalen, dit bedrag bestaat voor een deel uit aflossing en een deel uit rente. Als je een annuïtaire of lineaire hypotheek afsluit dan heb je recht op hypotheekrenteaftrek. Dit betekent dat je een deel van de rente die je over je hypotheek betaalt, terug kunt vragen bij de belastingaangifte. Het bedrag dat na aftrek van de hypotheekrente overblijft noemen we netto maandlasten.

 

Tip! Je krijgt de hypotheekrente jaarlijks terug van de Belastingdienst na het doen van je belastingaangifte. Wil je dit liever maandelijks terugkrijgen en daardoor lagere maandlasten hebben? Dat kun je eenvoudig aanvragen op de website van de Belastingdienst.

Welke maandelijkse kosten komen er nog meer kijken bij het kopen van een huis?

Het is natuurlijk fijn om te weten wat de maandlasten van je hypotheek gaan worden, maar als je een huis hebt gekocht zijn er nog meer kosten die maandelijks terugkomen:

  • Woonverzekeringen (inboedel-, opstalverzekering, etc.)
  • Overlijdensrisicoverzekering
  • Belastingen en heffingen (rioolheffing, waterschapsbelasting, etc.)
  • Gas, water, elektra
  • Internet en tv
  • Eventuele servicekosten (bij aankoop van een appartement)
  • Eventueel erfpachtcanon (alleen als je huis niet op eigen grond staat)

Veelgestelde vragen bij het berekenen van je maandlasten

Hypotheekrenteaftrek is een fiscale regeling waarmee je een deel van de hypotheekrente die je betaalt mag aftrekken van de belasting. Dit maakt het kopen van een huis aantrekkelijker en betaalbaarder.

Contact met een adviseur

Ben je benieuwd naar wat je maandlasten gaan worden en wil je graag dat één van onze adviseurs met je meekijkt? Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat onze klanten van ons vinden

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een van de reviews!

Wij vergelijken alle banken op rente en voorwaarden