Eerste Huis Kopen? - Hypotheek voor Starters
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit
Eerste huis kopen

Eerste huis kopen

Gefeliciteerd, je staat op het punt om je eerste huis te kopen. Spannend, maar tegelijkertijd ook erg leuk. Er komt best veel kijken bij het kopen van een huis en dat kan allemaal wat overweldigend lijken. Hoeveel kan je lenen, welke hypotheekvorm kies je en welke stappen moet je allemaal doorlopen? Wij staan je graag bij in dit proces en helpen je bij het afsluiten van je eerste hypotheek.

Afspraak maken

Starters hypotheek

Als we het hebben over een startershypotheek, dan bedoelen we ook wel een hypotheek voor je eerste huis. In principe zijn de hypotheekvormen voor starters niet anders dan die voor mensen die een volgende woning kopen. De twee meest gekozen hypotheekvormen zijn: annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek. Dit omdat dit de enige twee hypotheken zijn waarbij je als starter recht hebt op hypotheekrenteaftrek.

  • Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij je de gehele looptijd hetzelfde bruto maandbedrag betaalt.
  • Een lineaire hypotheek heeft in het begin hogere maandlasten, maar deze worden gedurende de looptijd steeds lager. 

Voor starters zijn er wel meer mogelijkheden dan voor doorstromers. Mocht je niet genoeg kunnen lenen kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van een starterslening, van de schenk leenconstructie of kunnen je ouders garant staan. In het eerste gesprek kijken we naar jouw situatie en geven we passend advies.

Vind je droomhuis

Vind je droomhuis

Heb je al een mooi huis op het oog, maar ben je nog nooit bij een hypotheekadviseur geweest? Dan is het slim om eens te kijken hoeveel je kunt lenen. Dit hangt onder andere af van je inkomen, je financiële verplichtingen en de hoogte van de hypotheekrente. Via onze rekentool krijg je een aardig inzicht in wat je ongeveer aan eerste hypotheek kunt krijgen. Twijfel je of de uitkomst wel klopt of wil je preciezer weten wat je maximale hypotheek voor je eerste huis is? Dan kijken wij graag even met je mee. Zo kun je gerichter op zoek gaan naar huis en sneller schakelen als je je droomhuis hebt gevonden.

Maximale hypotheek berekenen

Veelgestelde vragen over het kopen van je eerste huis

Als starter zijn er wat extra mogelijkheden die je helpen bij de aankoop van je eerste huis. Zo kun je een starterslening aanvragen, waarmee je het tekort tussen het bedrag dat je maximaal kunt lenen en de prijs van de woning aan kunt vullen. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat je ouders garant staan

Ja, ook als starter betaal je kosten koper. Wel zijn de kosten koper bij je eerste woning lager, omdat je vaak geen overdrachtsbelasting betaalt.

Ja, ook met een tijdelijk contract kun je een huis kopen. Je hebt dan wel een verklaring van je werkgever nodig, waarop staat dat het hun intentie is om jou een vast contract aan te bieden.

Waarom Vallei en Heuvelrug Hypotheken als adviseur kiezen?

Als onafhankelijke adviseur hebben wij de mogelijkheid om een hypotheek te kiezen die het beste bij jou past. Wij vergelijken meer dan 35 geldverstrekkers, wat betekent dat je altijd de beste rente en de beste voorwaarden voor jouw situatie krijgt. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan hieronder een gratis oriënterend gesprek aan.

Eerste hypotheekgesprek aanvragen

Wat onze klanten van ons vinden

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een van de reviews!

Wij vergelijken alle banken op rente en voorwaarden