FAQ - Vallei & Heuvelrug Hypotheken
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit

FAQ

Je kunt vrijwel altijd je hypotheek oversluiten, maar het is niet altijd voordelig omdat er ook kosten bij komen kijken. Onze adviseurs leggen uit wanneer je voordeel kunt halen uit het oversluiten van je hypotheek.

Tegenwoordig zijn er een hoop hypotheekaanbieders op de markt en is de rente laag. Let wel op dat je naast het vergelijken van de maandlasten ook de voorwaarden van de hypotheken met elkaar vergelijkt.

Op dit moment kunnen huiseigenaren gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek om hun belastbaar inkomen te verlagen. Hoe werkt dit en wat gaat er veranderen in de toekomst?

De hypotheekrente staat erg laag en dat is aantrekkelijk, ook wanneer je al een hypotheek hebt. Kunt u besparen?

Gelukkig liggen er voor ZZP’ers een hoop kansen op de hypothekenmarkt. Onze adviseurs bekijken graag samen met je de mogelijkheden.

In sommige situaties is het mogelijk om je hypotheek te verhogen. Je hebt dan extra geld voor het verbouwen of vergroenen van je woning bijvoorbeeld.

In principe geldt: hoe meer hypotheek je aflost, hoe lager je maandlasten. Toch is het niet altijd voordelig om extra af te lossen op je hypotheek.

Er zijn ook mogelijkheden voor het krijgen van een hypotheek wanneer je met pensioen gaat. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de overwaarde op je huis.