Werkwijze | Vallei & Heuvelrug Hypotheken
0337851105
info@valleiheuvelrughypotheken.nl
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit

Werkwijze hypotheek afsluiten

Bij Vallei en Heuvelrug Hypotheken is iedere hypotheek een hypotheek op maat . In grote lijnen is de route richting een hypotheek afsluiten in 6 stappen in te delen. Gedurende het volledige traject houdt jouw persoonlijke hypotheekadviseur je continu up-to-date. Het 6-stappenplan ziet er als volgt uit.

Stap 1

Stap 1

Woonwensen bespreken

Allereerst maken we persoonlijk kennis, bespreken we de woonwensen en berekenen we de financiële mogelijkheden. Dit vrijblijvende kennismakingsgesprek met jouw hypotheekadviseur geldt als leidraad voor de rest van het proces richting het afsluiten van een hypotheek op maat.

Direct afspraak maken
Stap 2

Stap 2

Huis kopen

Huis of beleggingspand op het oog? Wij denken als betrokken hypotheekadviseur uiteraard graag met je mee. Na de bezichtiging helemaal verkocht? Dan ondersteunen wij bij de onderhandelingen en nemen samen met jou het koopcontract door.

Stap 3

Stap 3

Hypotheekadvies op maat

Voor het adviesgesprek met je hypotheekadviseur verzamel jij de documenten die nodig zijn voor de hypotheekaanvraag. Tijdens het gesprek kijk je samen met de adviseur naar jouw situatie en krijg je hulp bij het nemen van beslissingen. Wij vergelijken voor jou de rente en voorwaarden van alle geldverstrekkers. Naast de financiering, bespreek je ook de eventuele risico’s die je loopt bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Na jouw goedkeuring vragen wij bij de best passende partij een bindend aanbod aan.

Stap 4

Stap 4

Hypotheek afsluiten

De hypotheekverstrekker maakt een hypotheekofferte op die wij samen met jou grondig doornemen. Wanneer alle gegevens en voorwaarden in orde zijn wordt de hypotheekofferte ondertekent en is alles gereed voor een afspraak bij de notaris om alles officieel te maken.

Stap 5

Stap 5

De grote dag

En dan is de grote dag daar. Voordat je het nieuwe huis of kantoor in kunt zijn er nog een paar formaliteiten die afgevinkt moeten worden:

  • Sleuteloverdracht
  • Eigendomsoverdracht bij de notaris
  • Ingang hypotheek.

Met de ingang van jouw hypotheek stap jij over de drempel van je nieuwe thuis.

Proost!

Stap 6

Stap 6

Verbouwen / verhuizen

Hulp nodig bij verbouwen en/of verhuizen? Als lokaal betrokken hypotheekadviesbureau kunnen wij je verschillende aannemers en verhuizers aanbevelen. Denk je eraan dat de inboedel- en opstalverzekeringen zijn ingegaan?

Tip van het huis

Aftrekbare hypotheekkosten terugvragen

Bij de aangifte van de inkomstenbelasting kun je het één en ander terugvragen over het jaar waarin de hypotheek afgesloten is. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Taxatiekosten
 • Notariskosten hypotheekakte
 • Aanvraagkosten NHG
 • Bouwkundige keuring NHG-aanvraag
 • Hypotheekrente

LET OP: Check via onderstaande button wat er in jouw specifieke situatie wel en niet aftrekbaar is.

Aftrekbare hypotheekkosten