Werkwijze - Vallei & Heuvelrug Hypotheken
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit

Werkwijze hypotheek afsluiten

Bij Vallei en Heuvelrug Hypotheken is iedere hypotheek een hypotheek op maat . In grote lijnen is de route richting een hypotheek afsluiten in 6 stappen in te delen. Gedurende het volledige traject houdt jouw persoonlijke hypotheekadviseur je continu up-to-date. Het 6-stappenplan ziet er als volgt uit.

Stap 1

Stap 1

De beslissing om te kopen

Je wilt een huis kopen. Dat is een spannende beslissing die je neemt. Maar daarna komen de praktische vragen. Weet je hoeveel je exact kunt lenen? Vaak is dat bedrag hoger dan je online berekent. Heb je inzicht in je inkomen, huidige maandlasten en de maandlasten van je (nieuwe) hypotheek?

Direct afspraak maken
Stap 2

Stap 2

Gratis hypotheekgesprek met Mark of Stephanie

Wil je zeker weten wat jullie persoonlijke mogelijkheden zijn? Tijdens het eerste gesprek, die voor onze rekening is, maken we kennis en onderzoeken we de mogelijkheden.

Stap 3

Stap 3

Woning kopen 

Je gaat de woning kopen, met of zonder een aankoopmakelaar. Je gaat samen met de verkoper(s) naar de notaris en tekent het voorlopige koopcontract. 

Stap 4

Stap 4

Documenten voor de hypotheekaanvraag verzamelen

We hebben een aantal documenten van je nodig om de hypotheek aan te vragen. Denk aan een arbeidsovereenkomst, een kopie van je identiteitskaart en een werkgeversverklaring. Die verzamelen we op tijd, zodat we deze naar de bank kunnen sturen als we een keuze hebben gemaakt. Bekijk hier de lijst met de documenten die we nodig hebben.

Stap 5

Stap 5

Persoonlijk hypotheekadvies (vervolggesprekken)

We gaan dieper op jullie wensen, situatie en mogelijkheden in. Die informatie gebruiken we samen met onze kennis van de markt en onze persoonlijke contacten bij de lokale (grote) banken. We selecteren een aantal hypotheekaanbieders die voor jou interessant zijn. Samen maken we de definitieve keuze  bij wie we een hypotheek aanvragen

Stap 6

Stap 6

Toekomstplan 

We kijken niet alleen naar vandaag, maar ook naar de toekomst. Want wat gebeurt er als je kinderen krijgt, wilt verhuizen, gaat verbouwen of met pensioen gaat.

Pijnpunten die we vaak horen zijn daarnaast: kan ik (met mijn kinderen) in het huis blijven wonen als mijn partner overlijdt? Of: wat moeten we doen als we gaan scheiden? 

Daar denken we over na en houden we rekening mee.

Tip van het huis

Aftrekbare hypotheekkosten terugvragen

Bij de aangifte van de inkomstenbelasting kun je het één en ander terugvragen over het jaar waarin de hypotheek afgesloten is. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Taxatiekosten
  • Notariskosten hypotheekakte
  • Aanvraagkosten NHG
  • Bouwkundige keuring NHG-aanvraag
  • Hypotheekrente

LET OP: Check via onderstaande button wat er in jouw specifieke situatie wel en niet aftrekbaar is.

Aftrekbare hypotheekkosten