Vrij op naam (v.o.n.) - Wat betekent dat? - Vallei & Heuvelrug Hypotheken
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit

Vrij op naam

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning zie je vaak v.o.n., oftewel ‘vrij op naam’ achter de verkoopprijs staan. Maar wat houdt het kopen van een woning vrij op naam precies in? Wij leggen je graag uit wat dit betekent en wat er allemaal bij komt kijken.

Wat betekent vrij op naam?

Vrij op naam (afgekort v.o.n.) is het tegenovergestelde van kosten koper (k.k.). Het betekent dat de verkoper de kosten draagt die komen kijken bij de overdracht van een woning. Denk hierbij aan overdrachtsbelasting, de notariskosten voor de akte van levering en de kosten voor het inschrijven van de leveringsakte in het kadaster.

Nieuwbouwwoning v.o.n. kopen

Een nieuwbouwwoning koop je meestal vrij op naam, maar dit betekent niet dat er helemaal geen kosten meer zijn. Ook bij een nieuwbouwwoning krijg je te maken met bijkomende kosten, denk hierbij aan:

  • Notariskosten voor de hypotheekakte
  • Kosten voor de inschrijving bij het kadaster
  • Advies- en afsluitkosten
  • Eventuele kosten voor een hypotheek met NHG
  • Kosten voor eventueel meerwerk

Bestaande bouw v.o.n. kopen

Een woning vrij op naam kopen komt met name voor als je een nieuwbouwwoning koopt. Het is ook mogelijk om als verkoper ervoor te kiezen om je bestaande woning niet met kosten koper, maar juist vrij op naam te verkopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen om je woning extra aantrekkelijk te maken. In de praktijk komt dit overigens weinig voor.

Meer weten of een afspraak inplannen?

Heb je een nieuwbouwwoning gezien en ben je benieuwd wat je mogelijkheden zijn? Of heb je juist een bestaande woning op het oog? Vul hieronder je gegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak of om je vragen te beantwoorden.

Wat onze klanten van ons vinden

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een van de reviews!