Passeren - Wat is dat? - Vallei & Heuvelrug Hypotheken
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit

Passeren hypotheek

In de wereld van hypotheken kom je veel verschillende termen tegen waarvan je de betekenis misschien niet precies weet. Neem bijvoorbeeld ‘passeren’, iets wat je veel hoort als je een hypotheek afsluit. Passeren heeft verschillende betekenissen, maar in de wereld van hypotheken bedoelen we hiermee het moment waarop de officiële overdracht is van de woning.

Passeren bij de notaris

Met de passeerdatum bedoelen we het officiële moment waarop je naar de notaris gaat om de hypotheekakte en leveringsakte te ondertekenen. De notaris legt uit wat er in de akte staat en zorgt ervoor dat alles financieel goed afgewikkeld wordt. Als alles akkoord is zetten zowel jij als de geldverstrekker je handtekening eronder. De notaris of een medewerker van het notariskantoor tekent uit naam van de geldverstrekker. 

 

Na het passeren wordt de hypotheekakte en leveringsakte ingeschreven in het Kadaster. Deze registratie heeft twee belangrijke functies. Als eerste zorgt dit voor een wettelijke geldigheid en ten tweede wordt de hypotheekinformatie hiermee openbaar toegankelijk. Dit maakt dat ook anderen kunnen zien dat er een hypotheek op de woning rust.

Vallei en Heuvelrug Hypotheken

Vallei en Heuvelrug Hypotheken

Bij Vallei en Heuvelrug Hypotheken snappen we dat jouw hypotheekaanvraag een belangrijke stap is richting jouw droomhuis. Onze adviseurs staan je het hele proces bij en voorzien je altijd van advies op maat. Of je de huizenmarkt nu voor het eerst trotseert of samen met je partner een nieuw hoofdstuk begint, wij zorgen voor een soepel proces.

Maak een afspraak

Wat onze klanten van ons vinden

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een van de reviews!