Eerste huis - Vallei & Heuvelrug Hypotheken
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een van de reviews!

Startershypotheek berekenen

Startershypotheek berekenen

Wil jij je startershypotheek berekenen? Gebruik dan onze slimme rekentool voor het kopen van jouw eerste huis. Bereken startershypotheek nu online.

Wil je graag dat één van onze adviseurs met je meekijkt? Laat dan een bericht achter op onze contactpagina en geef aan dat je graag hulp wilt bij hypotheek berekenen starter. Wij kijken dan dezelfde dag nog met je mee of plannen een gratis adviesgesprek met je in voor een startershypotheek.

Hypotheek berekenen

Hypotheekvormen voor starters

Als jij je eerste hypotheek gaat afsluiten dan gelden er specifieke regels. De reguliere hypotheek voor starters kunnen we onderscheiden in twee varianten, namelijk: de annuïteiten hypotheek en de lineaire hypotheek. Bij beide hypotheekvormen los je maandelijks af. In maandlast is de eerste jaren de lineaire hypotheek duurder, omdat je meer aflost dan bij de annuïteiten hypotheek.

Startershypotheek in combinatie met aflossingsvrij

Het is eventueel ook mogelijk om een deel van de hypotheek aflossingsvrij te sluiten. Het nadeel is dat de rente van de aflossingsvrije hypotheek dan niet aftrekbaar is. Hierdoor kunnen je netto lasten hoger worden.

Een combinatie van meerdere hypotheekvormen is dus wel mogelijk bij een startershypotheek.

Verschil starterslening en startershypotheek

Wat is een startershypotheek? Als we het hebben over een startershypotheek dan hebben we het over een hypotheek eerste huis. Dit is een hypotheek voor een starter op de woningmarkt die een eerste woning koopt en een eerste hypotheek afsluit. In principe is een startershypotheek een reguliere hypotheek. Een starterslening daarentegen is wel een andere hypotheeksoort. Benieuwd naar de starterslening? Lees dan snel verder.

Wij vergelijken alle banken op rente en voorwaarden

Contact - Compact