Ontdek of oversluiten van je hypotheek je maandlasten verlaagd
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit

Hypotheek oversluiten: ontdek of jouw maandlasten omlaag kunnen

Lagere maandlasten, zekerheid en een passende hypotheek. Dat kunnen de voordelen zijn van het oversluiten van je hypotheek. We kijken bij het oversluiten niet alleen naar de historisch lage rentepercentages, maar ook naar betere voorwaarden voor jouw hypotheek. Wij werken samen met alle grote banken en kleine hypotheekaanbieders in Nederland en zo kunnen wij jou met zekerheid het beste aanbod doen voor een nieuwe hypotheek.  

 

Klanten denken vaak dat oversluiten niet interessant is vanwege de hoge boeterente. 

 

Je hypotheek oversluiten is echter bijna altijd interessant op het moment dat je de komende jaren in de woning blijft wonen. Het betalen van de boeterente is namelijk altijd goedkoper dan je hypotheek tegen het huidige rentecontract laten doorlopen. En of je nu ondernemer bent, particulier of dat het gaat om een woonhuis, beleggingspand of vakantiewoning: je weet alleen of oversluiten iets oplevert als je het zelf checkt. 

 

Vraag een gratis hypotheekgesprek aan en ontvang een persoonlijke berekening, zodat je kunt zien of oversluiten je geld oplevert. We doen dit aan de hand van een aantal vragen om jouw situatie te ontdekken. 

 

Maak hier je afspraak, dat kan middels een videoverbinding, bij jou thuis of op locatie. 

 

Afspraak maken

Bekijk onze klantreviews

Bekijk onze klantreviews

Super tevreden over Mark van Vallei & Heuvelrug hypotheken.
Is altijd te bereiken, geeft snel antwoord en heeft overal antwoord op.
Zeker een aanrader!!”

Bekijk onze klantreviews

Ons eerste hypotheekgesprek is altijd gratis! Vraag een gesprek aan om jouw vragen te stellen. Dat kost je helemaal niets, je zit nergens aan vast en het levert je alleen maar extra informatie op. Waarom zou je dat niet doen?

 

Verbouwen en je hypotheek oversluiten 

Wil je verbouwen? Dan kun je jouw verbouwing ideaal combineren met het oversluiten van je hypotheek. Met deze historisch lage rente kunnen wij het in veel gevallen mogelijk maken om je hypotheek te verhogen voor verbouwen en je hypotheeklasten gelijk te laten blijven of zelf lager te laten worden. Op deze manier heb jij als klant nog meer voordeel bij het oversluiten van je hypotheek. En tevens een woning waar je weer jaren met plezier in kunt wonen. Dat klinkt mooi toch?

Waarom zou ik samen met Vallei en Heuvelrug Hypotheken mijn hypotheek oversluiten? 

 

Het is lastig om banken en hypotheekaanbieders te vergelijken bij het oversluiten! Veel mensen die oversluiten blijven vaak bij de geldverstrekker waar ze zitten. Maar door het betalen van de boete ben je weer vrij om te kiezen waar je jouw hypotheek afsluit. De kans dat je bij een andere geldverstrekker goedkoper uit bent is bijna 100%!

 

Wij hebben veel verstand van en ervaring met hypotheken en we hebben goede contacten met alle grote banken en kleine hypotheekaanbieders van Nederland. En omdat we onafhankelijk zijn hebben we ook een objectieve blik en blijven wij op de hoogte van alle ontwikkelingen in de hypotheekwereld. Daardoor kunnen we vaak veel meer betekenen dan wanneer jij rechtstreeks naar jouw bank gaat om je hypotheek over te sluiten. 

 

We zijn echt onafhankelijk. We hebben er alleen maar baat bij als jij als klant zo veel mogelijk geld bespaart met het oversluiten. Daardoor weet je zeker dat je bij ons een goed en objectief advies krijgt.

 

Ontdek hier meer

En rentemiddelen dan?

En rentemiddelen dan?

Bij rentemiddelen maak jij afspraken met je huidige bank over je hypotheek. Je betaalt de boeterente dan niet in één keer, maar deze wordt verrekend in je nieuwe rentecontract. Bij rentemiddelen is het daarom niet mogelijk om bij je huidige bank weg te gaan en over te stappen naar een andere bank. De kans dat je bij een andere bank toch goedkoper uit bent is groot. Laat daarom altijd de vergelijking maken tussen rentemiddelen en oversluiten naar een andere bank, om zo te kijken wat voor jou het meest voordelig is! 

 

Waarom weten wij bijna zeker dat oversluiten geld oplevert? 

De boeterente die je moet betalen bij het oversluiten van je hypotheek is altijd goedkoper dan je hypotheek door te laten lopen bij je huidige bank. Dit komt doordat de bank het rentebedrag in één keer ontvangt in plaats van verspreid over het aantal jaren van de looptijd van je hypotheek. De boeterente is daarnaast volledig fiscaal aftrekbaar, wat betekent dat je nog tot maximaal 46% van de Belastingdienst terugkrijgt. Hierdoor heb je de boeterente nog sneller terugverdiend.

 

Wil jij wel graag in maandlasten naar beneden, maar heb je niet de mogelijkheid om de boeterente van je eigen spaargeld te betalen? Dan beoordelen wij de mogelijkheden om de boeterente mee te financieren in je nieuwe hypotheek. Op deze manier ga jij wel in maandlasten naar beneden, maar houd jij je spaargeld beschikbaar voor andere uitgaven.

 

Contact

In een eerste en gratis hypotheekgesprek geven we jou inzicht in de totale oversluitkosten en de terugverdientijd. Zo weet jij direct of oversluiten interessant is en wat het jou precies oplevert.