Voor starters zijn er bij ons meer mogelijkheden, wil je weten hoe? - Vallei & Heuvelrug Hypotheken
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit
7 mei 2020

Voor starters zijn er bij ons meer mogelijkheden, wil je weten hoe?

Als starter kan het moeilijk zijn om een woning te kopen. Je krijgt steeds te horen dat je te weinig hypotheek kan krijgen. Tot grote frustratie ga je duur huren, want dat is dan weer wel mogelijk! Wij erkennen jouw probleem en nemen je daarom graag mee in een aantal startersoplossingen. Want ook starters kunnen bij ons steeds makkelijker een hypotheek krijgen.

De starterslening

In de omgeving Woudenberg en de Utrechtse Heuvelrug is op dit moment de starterslening beschikbaar. De gemeente heeft een pot beschikbaar gesteld voor starters zodat jij bovenop je maximale hypotheek een extra bedrag kunt lenen bij de gemeente.

Hoe werkt dat nu een starterslening?

Afhankelijk van de gemeente waarin je gaat kopen kun je maximaal € 35.000 starterslening aanvragen. Dit bedrag kan je extra lenen bovenop je hypotheek die je bij de bank afsluit.

Stel je kan op basis van je inkomen € 180.000 hypotheek krijgen bij de bank. In jouw gemeente kun je een starterslening aanvragen van € 35.000. Dit bedrag tellen we bovenop je maximale hypotheek. Dit betekent dat jij dankzij de starterslening een woning kunt aankopen van € 215.000.

Wat kost dat nu een starterslening?

Over de starterslening betaal je de eerste drie jaar helemaal niks. Pas na drie jaar ga jij rente en aflossing betalen over de starterslening. De rente over de starterslening wordt voor 15 jaar vast gezet. In een oriënterend hypotheekgesprek laten wij zien wat de lasten van de starterslening worden.

Word ik bij een starterslening wel volledig eigenaar van de woning?

Ja, met een starterslening word je volledig eigenaar van de woning. Dit is een groot voordeel in vergelijking met andere startersoplossingen (denk aan bijvoorbeeld kopen-met-korting).

Kan je ook als stel een starterslening aanvragen?

Ja, dat kan zeker! Belangrijkste voorwaarde is dat het voor jullie beiden om de eerste koopwoning gaat.

Welke voorwaarden zitten er nog meer aan een starterslening?

In een oriënterend gesprek beoordelen we samen of je in aanmerking komt voor de starterslening. Tijdens het gesprek krijg je hier gelijk uitsluitsel over.

Wij hebben veel ervaring met het regelen en afsluiten van startersleningen. Zo helpen we jou dat je zonder gedoe deze lening kunt afsluiten en je de stap kunt maken naar je eerste koophuis.

Zijn er nog meer startersoplossingen?

Ja, die zijn er. Zo hebben we bijvoorbeeld ook oplossingen voor de zogenoemde duurhuurders. Duurhuurders zijn mensen die een relatief hoge huur betalen in verhouding tot het inkomen. Deze groep kan tegenwoordig makkelijker een hypotheek krijgen. Ook garantstelling van je ouders is in sommige situaties mogelijk.

Welke startersoplossing voor jou het beste is beoordelen we graag samen in een oriënterend hypotheekgesprek.