Een hogere hypotheek, lagere maandlasten en een woning met een nieuwe uitbouw en een nieuwe keuken. - Vallei & Heuvelrug Hypotheken
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit
6 april 2020

Een hogere hypotheek, lagere maandlasten en een woning met een nieuwe uitbouw en een nieuwe keuken.

Begin 2020. Klanten van ons wilden graag een uitbouw aan de achterkant van hun woning, een nieuwe keuken en wat andere kleine aanpassingen uitvoeren in de rest van de woning. De geschatte kosten waren €60.000.

Kunnen wij een extra hypotheek krijgen voor onze verbouwing? Met die vraag namen ze contact op met Stephanie.

Zij onderzocht de mogelijkheden van een hypotheek, maar keek ook naar de huidige hypotheek. Want zou die goedkoper kunnen en tegen betere voorwaarden? De rente was namelijk historisch laag en een klein renteverschil kan al duizenden euro’s schelen.

Deze klanten betaalden al een lage rente: 2%. Hun hypotheek stond tot 2026 vast, ze hadden dus nog maar zes jaar zekerheid over hun maandlasten.

De Aegon vroeg op dat moment 1,46% rente bij een hypotheek van 20 jaar vast. Ondanks dat de boete voor het oversluiten €6.000 was, gingen ze er financieel op vooruit.

Eerst betaalden deze klanten €760 per maand. Door het oversluiten betalen ze nu €672 per maand. Dat bedrag is inclusief een extra hypotheek van €60.000 en het meefinancieren van de oversluitkosten. 

Kortom: wat leverde de hypotheekgesprekken met Stephanie nu op?

Deze klanten konden de verbouwing van €60.000 betalen dankzij de hypotheek en hebben nu een nieuwe keuken en een uitbouw. Ze wonen dus weer jaren met plezier in hun woning.

Ze ervaren dankzij Stephanie dat ze met oversluiten veel geld besparen. Het overstappen levert hun elke maand €98 op en geeft de komende 20 jaar zekerheid over hun maandlasten.  

Dat is toch fijn met drie kinderen die over een aantal jaar gaan studeren.

Wil jij ook weten of oversluiten loont?

Maak een gratis, eerste afspraak en ontdek of oversluiten voor jou interessant is. We inventariseren je huidige situatie, maken een gratis berekening en ontdekken wat oversluiten je kost en oplevert.

Wil jij dat ook?

Via onderstaand contactformulier kun jij je contactgegevens achterlaten.
We bellen je dan graag zo snel mogelijk terug!