Deze klanten gingen iedere maand bijna € 500,00 minder hypotheekrente door het oversluiten van de hypotheek! - Vallei & Heuvelrug Hypotheken
Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit
14 juni 2021

Deze klanten gingen iedere maand bijna € 500,00 minder hypotheekrente door het oversluiten van de hypotheek!

Bij het oversluiten van de hypotheek gaan we kijken of we je huidige hypotheek opnieuw kunnen afsluiten tegen een lagere rente en betere voorwaarden.

Als je minder rente gaat betalen kan dat flink schelen in je maandlasten. Aan het oversluiten van de hypotheek zijn wel kosten verbonden.

Bij het oversluiten van de hypotheek betaal je o.a. een boeterente. Het betalen van de boeterente is echter altijd goedkoper dan je hypotheek te laten doorlopen tegen je hogere contractrente. De boeterente is daarnaast ook nog eens fiscaal aftrekbaar waardoor je nog een deel terugkrijgt van de Belastingdienst. Dit maak het oversluiten van je hypotheek dan ook zo interessant.

Wil je weten of oversluiten ook geld oplevert voor jou? Laat ons dan vrijblijvend deze berekening maken voor jouw hypotheek!    

In het voorjaar van 2021 hebben wij voor één van onze klanten de hypotheek overgesloten. Deze klanten gingen maar liefst € 493,00 minder rente betalen iedere maand.

Huidige situatie Nieuwe situatie 
Hoogte hypotheek €303.362 Hoogte hypotheek €350.082
Rentepercentage 2,99% Rentepercentage 0,87% en 0,92%
Rentelast €755,00 Rentelast €262,00
VOORDEEL DOOR OVERSLUITEN IS € 493 PER MAAND

 

Deze klanten hadden er voor gekozen om de oversluitkosten mee te financieren in de nieuwe hypotheek. Zij hoefden dus geen eigen geld aan te spreken om de hypotheek over te sluiten. Ondanks deze klanten een flinke boeterente hebben moeten meefinancieren, gaan zij flink minder rente betalen en hebben zij de oversluitkosten binnen enkele jaren terug verdiend.

Van de oversluitkosten kregen deze klanten nog een behoorlijk bedrag terug van de Belastingdienst. Voor hen betekende dit een teruggave van de Belastingdienst van bijna €17.000.

Vraag een vrijblijvend hypotheekgesprek aan

Via onderstaand contactformulier kun jij je contactgegevens achterlaten.
We bellen je dan graag zo snel mogelijk terug voor het inplannen van een afspraak.