Onafhankelijk advies
De laagste rente
Service & kwaliteit

Wat moet je met je hypotheek als je gaat scheiden?

Samen met je partner heb je een huis gekocht, maar nu gaan jullie scheiden. Dat is een heftige periode en dat brengt al genoeg leed met zich mee voor jou, je partner en eventueel jullie kinderen. Je moet ineens enorm veel regelen. Je hypotheek is een van die vervelende zaken. 

 

In deze periode is het gesprek heel belangrijk. Het gaat namelijk om jullie en niet alleen om het huis. Maar om jullie relatie samen goed te beëindigen is het belangrijk dat je goede afspraken maakt over het huis en de hypotheek. De belangrijkste vraag is: wie blijft er in het huis wonen of verhuizen jullie allebei? Als jij of je partner in het huis wil wonen, stelt de bank minder strenge regels dan wanneer jullie beiden een nieuw huis kopen. 

 

We geven je graag een goed hypotheekadvies bij de scheiding, zodat je hier zo weinig mogelijk over na hoeft te denken. De bank stelt best wel wat eisen en er zijn veel ingewikkelde en onbekende regels.

 

We zijn geen mediator, gaan niet tussen jullie in staan en geven je geen inhoudelijk advies over jullie scheiding, maar we kunnen jullie wel goed helpen met financieel advies. Ons doel is dat jullie allebei financieel zo goed als mogelijk uit de scheiding komen, want daar bespaar je op korte en op lange termijn het meeste gedoe mee. En we zorgen dat jij je deze periode bezig kunt houden met belangrijkere zaken: het verwerken van je scheiding. 

 

Daarom is een belangrijke vraag tijdens eerste gesprek: wat heb je nodig om de hypotheek zo goed mogelijk te regelen?

 

Mogen wij je helpen?

Bekijk onze klantreviews

Bekijk onze klantreviews

Super tevreden over Mark van Vallei & Heuvelrug hypotheken.
Is altijd te bereiken, geeft snel antwoord en heeft overal antwoord op.
Zeker een aanrader!!”

Bekijk onze klankreviews

Geef je antwoord persoonlijk aan een van onze adviseurs, Mark of Stephanie. Ze beantwoorden je eerste vragen gratis in een vrijblijvend gesprek. Zo ontdek je of je een goede klik met ons hebt en of je door ons je hypotheek wilt laten regelen.

Situatie 1: een van jullie blijft in het huis wonen, waardoor het op een naam komt te staan

Nu staat jullie huis op de twee namen: die van jou en je partner en moet je afspraken maken: wie blijft er in het huis over en wie neemt de hypotheek over? 

 

Je bent voor de helft eigenaar van het huis (tenzij anders is afgesproken), maar ook voor de helft verantwoordelijk voor de schuld. Dat blijft zo, ook na de scheiding. Degene die in het huis blijft wonen, moet de helft van de ander overnemen. Maar wat heb jij of heeft je partner nodig om in het huis te kunnen wonen?

 

Aan de hand van de verdeling tussen jou en je ex-partner beoordelen wij de mogelijkheden of een van jullie in het huis kan blijven wonen. Indien gewenst kunnen wij rechtstreeks schakelen met de mediator of advocaat om zo het traject nog soepeler en sneller te laten verlopen.   

 

En wist jij dat banken vaak soepelere regels hebben als het gaat om scheiden en de hypotheek? In deze situatie is er vaak meer mogelijk. Onze hypotheekadviseurs nemen je graag mee in deze mogelijkheden. 

 

Situatie 2: jullie verkopen samen het huis

Situatie 2: jullie verkopen samen het huis

Zowel jij als je ex-partner hebben besloten om het huis te verlaten. Jullie gaan de woning verkopen. Ook in dit geval denken we mee over de verdeling van de woning en de hypotheek en zoeken we graag dat contact op met de mediator of je advocaat. De verdeling van de huidige hypotheek heeft namelijk veel invloed op de hypotheek voor een volgende woning.

Wat doen wij om het zo soepel mogelijk te regelen?

We verzamelen alle informatie en documenten die nodig zijn voor een nieuwe hypotheekaanvraag. We kijken naar de regels en passen die zo voordelig mogelijk toe voor jullie situatie, want soms zijn er versoepelde regels en maatregelen die we bij jullie kunnen toepassen.   

 

Na het eerste gesprek plannen we een vervolggesprek. We gaan dan dieper in op jullie wensen en selecteren als het kan de nieuwe, meest voordelige hypotheek. Samen maken we een definitieve keuze en sturen de documenten op voor de aanvraag. Wij hebben het contact met de bank en regelen alles tot aan het moment bij de notaris. 

 

Wat kost het advies?

 

Gemiddeld kost het adviestraject € 2.450. Voor ondernemers hebben wij aangepaste tarieven. Voor dit bedrag word jij volledig ontzorgd en heb jij de garantie dat we de beste en meest voordelige hypotheek voor je regelen.     

 

 

 

Contact

Wil jij graag weten wat je mogelijkheden zijn bij scheiden en de hypotheek? Vraag dan een gratis hypotheekgesprek aan met een van onze hypotheekadviseurs.